T, mint ti országotok

Szerző:  Indianer   Kategória:       9 éve      2257 Views     Hozzászólások kikapcsolva  

Megállapodás,

mely létrejött egyfelől t-elekomguru cég (továbbiakban t-guru), valamint
t. ügyfél (továbbiakban ügyfél) között a’ szerint, miszerint t-guru akarja.

T-guru úgy akarta, hogy a földi jó, ami telefonon és internetkapcsolaton, no meg néhány tucat tévécsatornán rézkábelen szivárgott a lakásba, koaxon jöjjön ezután.

Ügyfél nem kér az ingyenes fejlesztésből?

S lőn egy napon csönd, s lőn hét napig csönd, telefon, tévé, internetkapcsolat a rézkábelen lekapcsolva.

Egy hét csönd után, szerelő kijő, kiveszi a rezet, beteszi a koaxot, új bizbaszt illeszt az új dróthoz, a régi bizbaszt ott hagyja ügyfél lakásán. Ügyfél tudja meg, ki azúr a kábelmezőn, ki vájta a mindennapi betevő információáradat medrét. T-guru magyarba ojtott német trilliárdos cég, a magyar ugaron deformálódik azzá amivé, furgonnal közlekedő szerelője nem viszi magával, hanem ügyfél nyakán hagyja a lecserélt bizbaszokat. T-guru nemcsak, hogy ügyfél lakásán hagyja bizbasz elektromos hulladékait, fél év múlva ki is számlázza a bizbasz árát, hadd legyen jó sok elektromos kisülés a mitugrász ügyfél agyában.

Kell néha egy kis haccáré, haccacáré, ügyfél, miért vagy málé? T-guru hasra ütés módszerével kitalálja az új játékszabályt: ügyfél, ha behozza, vagy bepostázza az e-hulladékot, mentesülhet a 15600 Ft-os e-hulladék árának megfizetésétől.

Ügyfél lázadozik, mondván, hosszú évek óta fizető ügyfele t-guru cégnek, nem önkéntes lóti-futi csomagküldő-szolgálata. Ügyfél fantáziálásra is vetemedik, analógiákat gyárt, ha az új játékszabály alapján kiszámlázná a fél évig nála tárolt e-hulladék tárolási díját t-gurunak, vagy ott felejtené néhány éves okostelefonját valamelyik t-guru ügyfélszolgálaton, utána kiszámlázhatná többszörös áron is, amennyiben postán nem küldik neki vissza…

Egy bizonyos ponton, azon a ponton, amikor ügyfél eszébe jut, hogy ha épp akkor lesz epilepsziás rohama családtagjának, amikor t-guru kikapcsolja a telefont, és nem tudnak mentőt hívni, megtörik. Dúlva-fúlva, de beteszi szatyorba a jó két kilós bizbasz szerkezeteket, buszozik a csomaggal, beslattyog a postára, csomagfeladás közben szikrákat szór a szeme, válogatás nélküli szitkokat a szája. A postásnő empátiával, s néhány szóval csatlakozik, miszerint maga is feladta a t-bizbaszokat korábban, de akkor még dobozt is neki kellett keresnie.

Eljött a ti országotok. Vagy a Tótéké.

A szerzőről